IT tanácsadás

IT tanácsadás

Egy vállalat versenyképességének fenntartásához mindenképpen szükséges a megfontolt informatikai döntések meghozatala, és a felmerülő informatikai feladatok szakszerű elvégzése. Az információ korunkban olyannyira lényeges tényezővé vált, hogy egy cég versenyképességét, árbevételét is könnyűszerrel befolyásolhatja. Rengeteget nyom a latban, hogy milyen gyorsan jutunk hozzá bizonyos információkhoz, milyen módon kezeljük azokat, vagy éppen milyen gyorsan tudjuk közvetíteni őket. A jól kiépített IT infrastruktúra komoly támogatást jelent az üzleti folyamatokban. Az informatika ezért minden szervezetben stratégiai fontosságú területté vált.

Természetesen nem várható el, hogy minden vállalkozás elkülönítsen egy teamet az informatikai problémák megoldására, IT feladatok ellátására. Ha az Ön cége nem rendelkezik ilyen szakképzett csapattal, de növelné annak hatékonyságát az informatika területén, és magas szintű információbiztonságot szeretne elérni vállalatán belül, a Soter-IT tanácsadói készséggel állnak rendelkezésére.

A különböző biztonságtechnikai elemzések elvégzése, valamint IT szabályzatok létrehozása és vizsgálata mellett segítséget nyújtunk az új informatikai rendszerek üzembe helyezéséhez szükséges adatmigráció során is. Új rendszer építésekor a már meglévő adatok átvitele nem mindig egyszerű feladat. Az áthelyezésre váró adatok leggyakrabban különböző helyeken, különböző formátumokban érhetőek el. Ezek a forrásadatok az átvitel előtt összehangolásra szorulnak, és meg kell szüntetni az esetlegesen felmerülő ellentmondásokat is. Az adatmigráció támogatásával és ellenőrzésével segítünk a hibamentes adatbázis kiépítésében.

Szolgáltatásaink közé tartozik az üzletmenet-folytonosságának tervezése (Business Continuity Management, BCM) is. A BCM segítségével cégében csökkenthetők az általános kockázatok, mint például egy tűzeset, és a váratlan, vagy nehezen algoritmizálható kockázatok következményei is, így a szolgáltatások rövid időn belül, a legkisebb költségekkel visszaállíthatók. Nem csak az elhárítást, hanem a megelőzést is célként tűztük ki, ezért hatékony preventív megoldásokat kínálunk cége számára.

Szolgáltatásunk ezekre a helyzetekre kínál megoldást. Mi tanácsadás formájában elvégezzük Önök helyett a felmérés és korai tervezés feladatait. Ezt követően pedig segítséget nyújtunk a készítésben és a későbbi karbantartásban is akár.